Kävin tässä jokin aika sitten Naisten huoneessa. Tässä tapauksessa tarkoitan Vasemmistonaisten Naisten huone -kiertuetta. Tapahtuman kulttuurianti oli hyvä ja keskustelukin ihan mielenkiintoista. Naiserityistä toimintaa tarvitaan mielestäni kyllä yhä edelleen.

Joskus ajattelin, että olisi outoa äänestää jotain sen takia, että hän on nainen, enkä oikein ymmärtänyt intoilua useampien naisien saamisesta esimerkiksi eduskuntaan. Tietysti ehdokkaansa saa ja voi valita huolella omia arvojaan vastaavaksi, mutta jos mahdollista, eihän haittaa, jos eduskuntaan saataisiin enemmän naisia, päteviä ja toimeliaita naisia. Eivät tiet sinne kuten moneen muuhunkaan paikkaan ole vieläkään itsestään selviä naisille. Ne täytyy raivata ja yhteiskunnan tulee mielestäni auttaa naisten mahdollisuuksien lisäämisessä. Naisilla ei ole täysin samoja mahdollisuuksia esimerkiksi edetä urallaan. Naisten euro on yhä 80 senttiä. Naisvaltaisilla aloilla palkat ovat pieniä. Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa yllättävän yleistä. Faktoja riittää - ja tekemistä.

Itse aion äänestää muun muassa naistutkimuksen ja globalisaation tutkimisen parissa uraa luonutta naista eduskuntaan. Näiden molempien asioiden asiantuntemusta sinne mielestäni tarvitaan erittäin kipeästi. Ympäristöarvot ovat myös lähellä häntä, kuten minuakin. Kyseinen ihminen on työskennellyt pitkään ulkomailla ja vaikuttanut sekä kansainvälisesti että Suomessa järjestöaktivistina tutkimustyönsä lisäksi. Kyse ei ole mistään paatuneesta poliitikosta vaan ihmisestä, jolla on jäljellä aito innostus vaikuttaa ja tehdä lujasti töitä tärkeäksi kokemiensa asioiden pariin. Politiikkaan hän on tullut mukaan vasta myöhemmällä iällä huomattuaan mm. tutkimustensa myötä yhteiskunnassa huutavia epäkohtia.

Käy tutustumassa eduskuntavaaliehdokkaaseeni hänen nettisivuillaan tai blogissa.