Tätinä olo on mukavaa, sanon, vaikka tätiys alkoihin vasta noin kuukausi sitten. Vauvaa (ja hänen vanhempiaan) olen nähnyt muutaman kerran ja mm. vaipanvaihtoakin kokeillut. Vauvaa on ihana vain pidellä sylissä ja katsella. Hiukan pelottaa tosin liikutella pikkuista, sillä ei ole ihan varma olo, kuinka varovasta noin pienen päätä oikein täytyykään pitää (niskaa tukea). Joka tapauksessa olen aivan ihastunut reilun kuukauden ikäiseen vauvaan! Se on aika jännä asia tuo, miten vauvoihin ihastutaan ja ikävöidään. Ja jännää, miten lähisukulaisuus korostaa tunnetta.

Aiemmin yritin olla neutraalimpi/ennakkoluulottomampi sukupuolivärityksiä kohtaan ja tehdä luonnonvalkoiset myssyn ja lapaset, mutta vaaleanpunainen vaan on niin söpöä tyttövauvalle! Ja kun vaalenpunaista lankaa tuli kuukausi sitten ostettua kaksi kerää...

SYDÄNLAPASET
497709.jpg
Lanka: Novita Samos, vaaleanpunainen ja valkoinen
Puikot: 3,5
Peukalottoman lapasen ohje:
Neuleita ihan pienille, WSOY 1983, s.70.
Otin ohjeesta vain pohjan. Ohjeesta poiketen aloitin 38 silmukalla ja kavensin alussa viidellä kerroksella (yhteensä 10 silmukkaa) ja resorin jälkeen kavensin vielä neljä silmukkaa (jäi 24).
Sydänkuvio: Käsityön pikkujättiläinen, WSOY 2006,  s. 221

Tein vielä tuollaiset kiristysnyörit, joiden tekeminen on jäänyt ilmeisesti selkäytimeen jostain yli 15 vuoden takaa tyttökerhosta, jossa askarreltiin yhtä jos toista. Ihan helppo idea tosin. Siinä kierretään lankaa vastakkaisiin suuntiin eri päistä ja sitten kun punos on oikein kireä, käännetään se kaksinkerroin ja päästetään irti, jolloin se kietoutuu ihan kivan näköiseksi nyöriksi.

VAUVAN TOSSUT VOL. 3
506669.jpg
Lanka: Novita Samos, vaaleanpunainen
Ohje: Vastasyntyneen sukat isompana, silmukoita 30 ja puikot 3,5
Yhdellä langalla neuloen ja ohje hyvin mielessä tulivat hurjan nopeasti. Taitavat kyllä jäädä odottelemaan ensi talvea, sen verran isot ovat pikkuiselle. Toisessa sukassa taisi jäädä sauma sivulle, se paistaa itselle tuosta kuvasta, vaikka sillä ei varmaan juuri merkitystä ole.

Tässä vielä koko setti.
497712.jpg