758754.jpg 
Tästä se lähti liikkeelle viikko sitten sunnuntaina. Lankana Sandnesin Kitten Mohair, puikot kokoa 6 mm ja ohjeena minulle uusi aluevaltaus, Ulla-lehden Fifi-huivi.

758757.jpg 
Melko ahkerasti neuloin ja isoilla puikoilla ja kuviokin tuli tutuksi nopeasti, joten ehkä olisin odottanut huivin etenevän vielä hiukan nopeammin. Tai sitten olen vain tottunut parin illan käsitöihin. Toki useamman puikon käyttö ei edistänyt asiaa, vielä kun muutaman kerran tuli pudoteltua vähän ikävästi puikkojen reunasilmukoita. No, ei silti näinkään mahdotonta ole neuloa, mutta kun leveys kävi suuremmaksi....

758756.jpg
... pyöröpuikot löysivät omistajansa! Miten upeaa niillä onkaan neuloa! Kun en pyöröpuikkoihin muutenkaan ole juuri tutustunut,  en osaa kuvitella jotain -vielä parempia- (addit?) puikkoja kuin tuollaiset tavalliset. Kahden kerän ollessa loppumassa ja ohjeen mukaiset mallikerrat lähes tehtynä huivin korkeus on reilut 70cm, kun ohjeessa olisi 90cm. Ehkä minulla olisi saanut olla vieläkin suuremmat puikot käsialani vuoksi. No, nyt sitten pähkäilen, ostaako kolmas lankakerä ja tehdä myös hapsut (joiden tekeminen ei ole tuttua) vaiko päätellä jo tähän. Ehkä kallistun kolmanteen kerään, kun se lahjakortti kerran on... Ja tämän neulominen on todella mukavaa eli en raskisi siitä vielä luopuakaan :)

Nyt illalla kädet alkoivat syyhytä käsitöiden pariin ja kun menossa on 741271.jpg

758752.jpg
... aloittelin hieman uutta kassia. Vaalean ruskeahko lanka on narumaista, kirpparilöydös, jolle en oikein ole käyttöä keksinyt. Ehkä siitä nyt sitten tulee kesäkassi! Tämä lähtee ihan omasta päästä, joten jännityksellä odottelen, millainen raidoitus tuohon tulee!